Spectacolul este un manifest pentru artă și cultură în care sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.

Un Hamlet cu trăiri intense și diverse, ce sălăsluiește fără îndoială în sufletul fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă, statut social, pasiuni și interese.

22 de actori – de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC, cât și profesioniști din alte domenii de activitate – își pun în “Hamlet și noi”, harul în slujba teatrului, “al cărui rost dintru începuturi și până acum, a fost și este să îi țină lumii oglinda în față.” (W. Shakespeare).

”Vremea
E scoasă din țâțâni. Ce blestem
Că eu m-am născut ca s-o întrem!” (W. Shakespeare)

cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra.
cu: Anca Florescu, Alexandra Giurcă, Răzvan Răduță, Cristiana Ioniță, Teodora Filip, Brian West.
Horia Fedorca, Alin Potop, Vlad Brumaru, Marina Fluerașu, Alexandru Moldovan, Ciprian Chiricheș, Alexandru Ionescu, Teodora Antal – studenți UNATC.
Ioana Lupu, Maria Bucur, Tatiana Gingărașu, Laura Teodor, Cosmin Rudeanu, Ovidiu Condurache.
Sarah West.
și Antoaneta Cojocaru.

Proiecții video: Sineira Studio
Pregătire muzicală: Adrian-George Popescu
Asistent coregrafie: Brian West
Asistent scenografie: Ileana Zirra
Regizor tehnic: Oana Rainer
Sunet și proiecții: Vlad Ștefan
Lumini: Gabi Bucurenciu / Adrian Pitica
Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu

Un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru
Durata spectacolului: 3h (cu pauza)
Mulțumiri speciale lui Alexandru Oprean, Alexandru Darie și Mobexpert.

Intrarea la spectacol se face pe bază de bilet. Biletele se găsesc în format electronic pe https://www.iabilet.ro/bile te-hamlet-si-noi-31871/ sau în seara spectacolului, cu rezervare la telefon 0735 190 605 sau la tatiana@laboratoruldearta.ro.

Prețul unui bilet întreg: 20 RON.

“Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. ( Antoaneta Cojocaru)

* Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film, design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.
Website: www.laboratoruldearta .ro

** Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” este o instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Local și Primăriei Sectorului 4 din București, ce are ca principal obiect de activitate derularea de proiecte culturale locale, regionale și internaționale.
Activitatea cultural artistică este susținută prin colaborări cu personalități ale culturii noastre contemporane, artiști profesioniști (regizori, actori, scenografi ș.a.) sau neprofesioniști, cu organizații, fundații, instituții culturale din țara și din străinătate.
Din gama largă de manifestări desfășurate sub egida instituției evidențiem următoarele: stagiune de teatru pentru adulți, stagiune de teatru pentru copii, spectacole de divertisment, lansări de carte, vernisaje pictură, organizări de work-shop-uri, ateliere, seminarii, conferințe, implicări în proiecte culturale propuse de alte organizații, fundații, instituții culturale și alte manifestări culturale.
Website: www.centrulculturalnb .ro

”Antoaneta Cojocaru a creat spectacolul „Hamlet și noi“, în care spectatorul simte că joacă pe parcursul celor trei ore, că este unul dintre „noi“, că nu există un „ei“, că nu are cum să se sustragă lumii care se desfășoară în el, nu doar în fața lui. E un spectacol amețitor în care ai sentimentul că fiecare este fiecare. De fapt, Antoaneta te pune în scenă pe tine, spectatorule, ba nu, n-am zis bine fiindcă tu ești actor, nu spectator. Și nu te-ntreabă, dar nici nu te forțează, ci-ți deschide-n față o scenă ca un templu în care întâi intri și apoi îți dai seama că ai intrat. Acest spectacol este dincolo de „îmi place“, de „nu-mi place“, acest spectacol te primește în el fără să te forțeze, fără să te invite explicit. Nu te cheamă, pur și simplu ți se oferă. Iar tu intri, trăiești și te transformi din „eu“ în „noi“, înțelegând cu inima, nu cu mintea cum se transformă lumea cu un om, doi, trei, treizeci, trei sute, trei mii, treizeci de mii, trei sute de mii, milioane….”. – Ana Barton (scriitoare)

„Hamlet si noi” este un spectacol-laborator născut din sensibilitatea extraordinară a actriței Antoaneta Cojocaru. Laboratorul acesta și-a propus să fie o punte între trecut și viitor, trecând prin prezentul nostru atât de tulbure. O pledoarie pentru frumos.”Hamlet și noi ” a adus pe aceeași scenă douăzeci și doi de actori (unii consacrați, ca Adrian Ciobanu, alții încă studenții, ba chiar și unii voluntari din societatea civilă). E o adaptare a profunzimii lui Shakespeare la instrumentele complexe, la zi, ale artei spectacolului. E o minune că toți acești oameni au rămas împreună, oferind din timpul lor unui proiect care s-a născut doar din energia lor. E o minune, dar era o minune necesară. Ce s-a jucat marți înspre noapte în București a fost așezat sub imperiul unei emoții profunde. Acest Hamlet e un spectacol vast, cu proiecții video complexe, un spectacol în care muzica are rolul ei, iar coregrafiile sunt cu totul aparte. Un Hamlet fragil. Ca o vrajă.” – Andrei Crăciun (Scriitor)

Hamlet si noi

Laboratorul de Artă vă invită joi, 25 ianuarie orele 19.00 , în incinta Centrului European Cultural și de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Bălcescu” (Str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, București) la primul spectacol din seria a doua – “Hamlet și noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare.

Proiecții video: Sineira Studio
Pregătire muzicală: Adrian-George Popescu
Asistent coregrafie: Brian West
Asistent scenografie: Ileana Zirra
Regizor tehnic: Oana Rainer
Sunet și proiecții: Vlad Ștefan
Lumini: Gabi Bucurenciu / Adrian Pitica
Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu

Un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru
Durata spectacolului: 3h (cu pauza)
Mulțumiri speciale lui Alexandru Oprean, Alexandru Darie și Mobexpert.

Intrarea la spectacol se face pe bază de bilet. Biletele se găsesc în format electronic pe https://www.iabilet.ro/bile te-hamlet-si-noi-31871/ sau în seara spectacolului, cu rezervare la telefon 0735 190 605 sau la tatiana@laboratoruldearta.ro.

Prețul unui bilet întreg: 20 RON.