Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Europei

mai 11, 2017 - mai 14, 2017

,,Ziua Europei’’ marchează momentul istoric în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Propunerea lui Robert Schuman este considerată piatra de temelie a organizării Uniunii Europene.

Ziua Europei este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor UE

Sărbătorirea acestei zile aduce laolaltă o suită de activități culturale din diferitele spații ale UE pentru a realiza o coeziune culturală, un liant de tradiții și momente artistice sub paleta unui singur eveniment.

Centrul  European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” își propune ca în perioada 11 – 14 mai 2017, consulatele artistice ale țărilor membre ale UE să expună obiecte, costume populare tradiționale, etc. în standurile amenajate în Parcul ,,Lumea Copiilor’’, dar și pe scena amplasată pentru momentele artistice.

Detalii

Începere:
mai 11, 2017
Se termină:
mai 14, 2017
Eveniment Categories:
, ,
Eveniment Tags:
, , , ,

Organizator

Centrul Cultural „Nicolae Balcescu”
Telefon:
+4 021 336 4340
Email:
office@centrulculturalnb.ro

Loc de întâlnire

Parcul Tineretului
București, România + Harta Google