Centrul EUROPEAN CULTURAL SI DE TINERET PENTRU UNESCO “NICOLAE BALCESCU” organizează cursuri gratuite pentru dansuri populare românești.

Cursurile și evenimentele artistice reprezintă o latură activă a instituției noastre, prin specificul lor contribuind la implicarea copiilor de pe raza sectorului 4 și promovarea acestora în spațiul cultural bucureștean.

Folclorul coregrafic românesc adună toate manifestările privitoare la dans produse de cultura spirituală populară la româniSincretismul foarte puternic al folclorului românesc în general determină o relație de interdependență între dansul popular și muzică. Dansul folcloric nu poate fi conceput în lipsa cuplului muzică-text, cele două asigurându-i ritmul caracteristic și tematica, prin care cercetătorii deduc funcționalitatea unui dans.

Cursurile sunt realizate în parteneriat cu Asociația Culturală ”Dance Art Group”, reprezentată de profesorii coregrafi Aura și Ion Cazacu.

Înscrierile se fac pe baza dosarului complet, după cum urmează:

  1. Cerere tip de înscriere- DESCARCĂ AICI  
  2. DECLARAŢIE pe propria răspundere a părintelui referitoare la faptul că nu a dat nici o remunerație pentru cursul respectiv- DESCARCĂ AICI
  3. Copie BI/CI PĂRINȚI, care să facă dovada că sunt rezidenți ai sectorului 4
  4. Copie CERTIFICAT DE NAȘTERE AL COPILULUI
  5. Adeverință medicală – ,,CLINIC SĂNĂTOS PENTRU CURSUL DE DANS”

PENTRU COPIII CE AU FOST ÎNSCRIȘI ANTERIOR în cadrul acestor cursuri  ESTE NECESARĂ DOAR ACTUALIZAREA ADEVERINȚEI MEDICALE și completarea CERERII DE REÎNSCRIERE- DESCARCĂ AICI

Dosarul se depune la sediul CECTUNB din Strada 11 Iunie, numărul 41, la biroul Evenimente, Proiecte, în intervalul orar:

Luni-Joi   10:00-16:30

Vineri       10:00-14:00

Cursurile se desfășoară în ”Sala 6” aflată la sediul CECTUNB, după cum urmează:

Luni- 17:30-19:30

Miercuri- 09:30-11:00, 17:30-19:30

Sâmbătă-10:00-12:00