CO-EXIST – Rodica Benintendi

A exista în același timp sau împreună cu altceva înseamnă să co-exiști. Deloc întâmplător imaginația și originalitatea co-există în opera artistei Rodica Benintendi într-o fericită sinteză artistică. Poate de aceea a ales să numească această primă expoziție personală CO-EXIST.

Pentru Rodica Benintendi pictura este o mare iubire, o iubire căreia i se dăruiește total, cu suflet, cu pasiune şi cu optimism. Afirmarea ca artist printr-un proces conștient de evoluție, cu perioade de regresii motivate și ascensiune inspirată, însumate, determină un progres concret.

Într-o perioadă în care omenirea își ascunde chipul lăuntric sub măști schimonosite de entuziasme fără motiv și rost, Rodica Benintendi poate fi considerată o raritate, pentru că simbolurile prezente în opera ei sunt la vedere, clare, limpezi ca seninul cerului. Chiar dacă se află la prima sa expunere în fața publicului larg, nu pentru că nu a încercat, cât pentru că nu a vrut să facă deloc compromisuri, Rodica Benintendi are curajul să-și asume puterea și sensul de a fi.